måndag 29 augusti 2011

Tandläkare och annat...

Harry och jag var hos tandläkaren på sjukhuset i fredags. Harry var lite skeptisk och skrek rätt bra när han skulle ligga på kudden i tandläkarens knä. Tänkerna ser än så länge fina ut. Jag ska beställa Proxidentsvabbar som vi ska använda på natten för då är det svårt att borsta tänderna. Vi ska fortsätta att gå var tredje månad så nu gäller det för Harry att börja gilla tandborstningen lite mer...

När vi ändå var på sjukhuset passade jag på att poxa Harry. Syret låg på 80% och det känns ju bra. Idag har han svettats mindre än de senaste dagarna och det är skönt.

Det dags att börja ladda. På torsdag drar vi och en kompis med familj till London. Jag och min fina vän var au pairer där i samma familj för en himla massa år sedan och nu ska vår gamla familj där få träffa våra små knoddar. Harry snart 18 månader och Saga nio och en halv månad. Det kommer bli kul kul kul. Nu är det dags att packa.

Eller....jag tar det imorgon.....eller?

söndag 28 augusti 2011

Bättre igen?

Upp och ner, fram och tillbaks. Jag blir inte klok på lilleman. Nu är svettningarna bättre igen och han äter bättre också. Igår sov han över hos mormor och där hade han minsann varit ett riktigt litet matvrak. Det verkar som om turkisk yoghurt med mosad banan är en ny favorit.

Vi spelade brännbollsturnerning igår och idag är kroppen totalt ur funktion. Smärta. Hur otränad kan man vara? Det har inte varit det lättaste att hänga med Harry idag..men det är bara att bita ihop och låtsas att muklierna inte värker...Jag bävar ör imorgon ör jag har hört att andra dagens träningsvärk brukar vara ännu värre...huga..

fredag 26 augusti 2011

Svettigt....

Harry svettas mycket igen. Det handlar om de senaste dagarna men det är egentligen inte förrän idag jag reagerar på det...Jag klurar på vad det beror på. Är det för han öroninflammation och är mer påverkad av penicillin och nedsatt ork på grund av infektionen som han svettas. Är det för att han har fått mer ork efter op och kan härja mer här hemma och sedan kommer svettningarna och vilopauserna. JAg är lite kluven och tror egentligen inte att det är en anledning till oro men jag ska klura lite till på det. Är det inte det ena så är det andra. Han har mer ork men mer svettningar och behov av pauser. Råd? För jag antar att det är som vanligt, att det är bara att acceptera läget som det är...

söndag 21 augusti 2011

Att förstå är inte lätt, antagligen omöjligt...

Ibland blir vi ifrågasatta över vilka val vi gör med Harry. Om vi inte tänker på honom utan sätter oss själva främst. Vi tänker alltid på Harry. Det är svårt att vara i vår situation och jag tror inte att folk kan sätta sig in den heller. Det hjälper inte att säga att "Jag hade inte gjort så" för även om det är så så är inte det mitt val.

Vi träffade folk på stan samma dag vi blev utskrivna. Jag satt med Harry på ett café på kvällen och tog faktiskt en öl och Daniel var med sina kompisar. Harry var nöjd i vagnen och nöjd över att få vara ute. Efter åtta när vi gick så somnade han i vagnen och vaknade sina vanliga tider på natten. Då satt jag på en veranda med ett par vänner och åt pizza. Vi hade lika gärna kunnat sitta på vår veranda och äta pizza med Harry sovandes i vagnen så det är väl jag som inte tänker tillräckligt på Harry. Vi skulle inte bli utskrivna om han inte mådde bra.

Jag vet att det kan sticka i ögonen när man gör så. Att vi skulle vara hemma och ta hand om vårt sjuka barn som behövde vila upp sig. Vi var hemma, hela dagen faktiskt. Vi lämnade sjukhuset klockan nio på morgonen och åkte in till stan vid sju på kvällen.

Att Harry hade blod på halsen kan jag inte rå för för där satt ett genomskinligt Tegadermplåster. Hade man satt ett sånt plåster på ett skrapat knä hade de också sett illa ut. Men jag förstår att det kan se illa ut.

Det är en avvägning vi gjorde och jag står för valet. Det betyder inte att Harrys operation var mindre riskfylld eller allvarlig.

Lite ledsen blir jag när jag får höra att folk pratar om våra val med andra men inte ett ord till oss. Det gör inget om folk inte håller med och jag förstår att det inte är lätt att sätta sig in i vår situation men fråga mig gärna så kan jag förklara. Jag vill inte behöva försvara våra val men det är väl så det är. Egentligen vill jag inte ens skriva detta inlägget för jag trodde i min enfald inte att detta stack i ögonen på människor. Jag kommer tänka om i framtiden, inte för att min åsikt har ändrats men jag vill inte höra att folk pratar om hur vi gör fel val. Jag är tacksam över att jag fått veta hur det står till, hellre det än att leva i ovisshet. Jag har fina vänner som alltid finns där och jag förstår att de får frågor om oss och jag tycker synd om dem om de känner att de måste försvara oss. Då önskar jag att folk vågar komma direkt till mig så de slipper.

Hursom så vill jag bjuda på en liten filmsnutt. Har nog visat den innan men jag tycker om den. Åtta timmar tidigare var Harry nedsövd och låg på uppvaket. En sövning är en stor sak...Hur jobbigt det än är att gå igenom som förälder så är belöningen stor när man får se hur bra han mår nu. Eller han mådde bra direkt när han väl vaknat till. Tacksam är jag.

http://www.youtube.com/watch?v=A2D1fG60K74&feature=player_embedded

tisdag 16 augusti 2011

Nya favvolooken....

Regnbrallor och mammas handväska, sen är Harry redo att möta världen....


söndag 7 augusti 2011

Afrikas horn

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag skäms nästan när jag tycker att Harry är tunn när jag ser bilder på svältande barn. Mitt bröst värker och andningen snörs åt, tänk om det vore mitt barn. Hur mår alla dessa föräldrar som inte kan rädda sina barn. Vi som kan måste hjälpas åt.


SMS:a KATASTROF till 72910 så bidrar du med 50 kr

SMS:a AKUT TORKA till 72 900 och skänk 100 kronor


torsdag 4 augusti 2011

Lugn torsdag

Lugn dag. Harry vaknade klockan sex imorse och ville ut direkt. Mamman var inte lika förtjust i den idén och förhalade utgången till klockan halv nio. Tanken var att ta en långpromenad men vi kom bara till grannen två hus bort så nu sitter mamman här och dricker kaffe medan Harry sover gott i vagnen.

Tydligen så blir vi även bjudna på lunch om en stund. Värre kan man ha det!

onsdag 3 augusti 2011

Kärlek

Kärlek. Ikväll har jag varit på teater, En Midsommarnattsdröm av Shakespeare fritt tolkad. Mycket trevlig tillställning. Det pratades kärlek och förtrollningar och drömmar. Kärlek är blind, kärlek är tålig, kärlek är stort och svårt att ta på samtidigt som det är det enklaste av ting för vi kan inte styra den utan kärleken är en otyglad naturkraft.

Harry sover hos mig nu. En hand i mitt hår. Lugna andetag i mitt öra. En varm kropp jämte mig. Och jag fylls av obeskrivlig kärlek till den här varelsen. Han är mitt allt. Det finns inte en sekund då jag inte älskar honom. Vilken lycka.

Så, nog för idag.

tisdag 2 augusti 2011

Vilken skillnad!

Harry är lagad för stunden. Vilken skillnad det blev. Han är så fin i färgen nu. Inte rosa direkt men inte blå som innan. Han kan röja runt längre stunder nu utan att bli så väldigt blå utan nu blir han bara lite blå och trött.

Vad som däremot inte har ändrats är svettningarna. Han svettas väldigt ymningt och det verkar inte försvinna men det gör inget. Jag ska gå och lägga mig hos honom nu. Det finns inget som går upp mot att ligga jämte hopnom med hans numera ganska så varma hand i min. Kärlek.