tisdag 8 februari 2011

Göteborg och sömnlösa nätter...



Igår var det åter dags att besöka Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus, DSBUS. På programmet stod vikt, pox, EKG, ultraljud, kurator och psykolog.

Vikten stod väl som vanligt ganska stilla 8150g poxen på 74% som är lägre än hans vanliga 80% men de poxade på foten och cirkulationen är ju inte den bästa så det kan ju vara så. Ultraljudet som vi bävade för gick otroligt smidigt! Dr H är grym på att prata med Harry. Han var lite ledsen en kort stund men sen låg han där och pratade med H. En riktigt positiv upplevelse! En positiv sak till är att vi nu ska tunna ut på ultraljuden till var tredje månad! Så skönt!

Vi var även hos kuratorn för att kolla läget lite och det kändes bra. Vi pratade om hur vi ska göra med föräldraledighet och tfp. Jag frågade om närståendepenning men det är inte aktuellt som avlastningsform för Harry. Den penningen gäller ett visst antal dagar per liv och kuratorn försökte på ett finkänsligt sätt förmedla att de dagarna kommer vi nog att behöva själva längra fram i Harrys liv. Då brände tårarna bakom ögonlocken för så vill man ju inte tänka...Avlastning får man söka från kommunen. Vad det gäller föräldrapenning så kanske jag ska börja min föräldraledighet på Harrys ettårsdag!




Psykologen pratade om Harrys utveckling och anknytning. Hon verkar riktigt bra! Hon frågade om Harry är ledsen när vi går eller lämnar rummet. JA, svarde jag. han har ju blivit mer och mer sdan de senaste månaderna. Hon sa att det är för att han känner igen oss och att vi är så viktiga personer för honom att han markerar att det är inte är ok att lämna honom. Det är ett bra tecken i utvecklingen. Hon tyckte att han var ett tryggt och framåt barn som utvecklades fint. Skönt att höra positiva saker ibland också.

Nästa vända till Göteborg blir om ett par veckor då det är tandläkare, arbetsterapeut, sjukgymnast, dietist, logoped och kurator som står på schemat...

Som vanligt när vi varit iväg så sover prinsen lite knackigt och det senaste är det ju benen som spökar också. Massera, massera, massera är det som gäller. Inatt gick larmet för Daniel (han är deltidsbrandman)och då vaknade ju Harry så från kl 01,15 till 03,30 höll han låda i sängen. Låg och vred och vände på sig och var orolig. Massage, välling och saga lugnade honom till slut. Jag är trött idag...



Nu har vi varit ute på promenad och Harry ligger nu ute och sover i vagnen.

Idag tänker vi på Freja som operaras nu! All styrka till er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar