torsdag 28 oktober 2010

Minus 450g

Så mycket har Harry gått ner på en vecka utan sond. Vad gör vi nu? Han äter sin minsta volym som han måste men inte så mycket mer...

Vad göra? Sätta sonden mata på och riskera att han slutar äta? Inte sätta sonden och se om han äter mer och hoppas han inte minskar mer i vikt...Svåra val nu.

Varför kan det inte bara fungera?

2 kommentarer:

  1. Lisa, om läkarna tycker det är ok så är det bättre att vänta en vecka till och se. Någon tipsade tidigare om att mata honom när han somnat, det gjorde jag mycket med Alice. Hon åt medans hon sov och det funkade jätte bra. Visst fick man kämpa på nätterna (blev inte så mycket sammanhängande sömn) men det kan det ju vara värt ett tag för att komma igång. Som du skrev så är ju risken att han inte äter så mycket själv med sond eftersom den ligger och irriterar. JAg vet att det är super kämpigtt men försök att härda ut ett tag! Hur mår han annars lill killen? Hoppas det är bra! Tyvärr så är det ju så här med maten för många hjärtebarn, och det är viktigt att inte bli alltför fixerad vid vikten då barnet mår ganska bra, lite is i magen kan ge resultat efter ett tag! :)
    Kramar från oss! Annika o Alice

    SvaraRadera
  2. Men åh vad träligt :-(

    Vet inte vad ni har för mat till honom? Det kanske finns möjlighet att berika den lite med typ duocal eller liknande (kalorier på pulver).

    Sedan det råd du redan fått om att mata när han sover, Prinsessan har ätit på nätterna under flera år, det går liksom på rutin. Utan den mat hon ätit då hade hon backat enormt mycket i vikt. Istället för att ge nappen så kan man ge flaskan. Men är ju inte säkert att det fungerar för er.

    Sedan du, läkarna brukar liksom inte ha is i magen när det kommer till vikt och de inte tror att det kanske finns en liten chans att det vänder. Oss jagade de med blåslampa då Prinsessan bara tappade 50g, Harry kanske bara behöver få kläm på det hela?

    Kramar på er och hoppas att det börjar vända lite uppåt snart på viktkurvan

    SvaraRadera