måndag 24 januari 2011

Nu är det gjort...

Semestern är bokad och om några veckor drar vi! Mot det soliga Gran Canaria ska vi bege oss. Modiga, orädda trotsar vi faran och ser den i vitögat. Flygplan, baciller och bakteriernas högsäte. Vi reser när RS härjar som värst...men vi har fått ok från vården. Nu spekuleras det hejvilt om Harry borde ha munskydd på sig för att inte få någon bacill...

Jag tror det kommer att bli underbart! Får man ta med sig sondmat i 200ml förpackningar i handbagaget eller måste man packa all Harrys mat i bagaget? vad ska han då äta på planet? Flera flaskor med 100ml i varje??? Många frågor är det nu....harrys mat komer typ ta hur mycket plats som helst och vikt...typ 12 kg...herregud vad har vi gett oss in på.....

2 kommentarer:

  1. Du får ha med dig om det är specialkost, men då egentligen bara så det räcker under resan. Fast där har jag varit hård, nu har vi inte haft sondmat men annat i bagaget, och förklarat att vad händer om bagaget kommer bort eller flyget är försenat, då vill jag ha lite extra ifall att.

    Frågan är om du kan få ett skriftligt intyg på sondmaten på engelska för säkerhets skull så det inte blir några problem?

    Våtservetter som samtidigt desinficerar är jättebra att ha med och resorb.

    Försök att inte sitta i värsta smeten när ni väntar på flyget utan gå åt sidan så mycket ni kan så ordnar det sig. Haha å titta sen strängt på folk som försöker komma i närheten, du kan börja öva på arga minen redan nu i spegeln. Djupt rynkade ögonbryn och munnen som ett smalt streck och så skakar du på huvudet :0)

    Jag tror att det kommer bli underbart för er när ni väl kommer ner på plats.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vi reste med vår son till Azorerna i sommras...han sondmatas. Vi skaffade ett intyg från hans läkare på engelska som bekräftade att han var i behov av specialkost och hjälpmedel, exempelvis sprutor samt omläggningsmaterial(eftersom han har knapp på magen). Med det intyget var det inga problem att i handbagaget ta med den mat han behövde under resan, visade bara upp intyget när vi gick genom säkerthetskontrollen (vi tog med oöppnade förpackningar Minimax (200ml/st), inga problem alls).

    Med läkarintyget fick vi också ta med så mycket mat som behövdes i den övriga packning, vikten spelade ingen roll så man behövde inte heller betala för någon övervikt. Men utan läkarintyg hade det gått sämre.

    Vi flög med Solresor och de enda de ville att vi skulle tänka på var att inte packa varje väska tyngre än 15kg detta för att underlätta för de som jobbar med att packa väskorna in och ut från planet, det var bättre att ta fler väskor än att packa dem för tungt.

    Vi hade en fantstisk resa tillsammans med vår son, vilket jag tror att ni också kommer att ha! Det var så skönt att komma bort från allt vad sjukhus och sjukvård heter under en vecka, att bara få vara och ta hand om varandra.

    Trevlig resa!
    Hälsningar,
    Erika med Isak 15 månader gammal

    SvaraRadera