fredag 4 mars 2011

Uppföljningen av ettåringar med enkammarhjärtan

I torsdags var det då dags för för del två i uppfölningsenkammarhjärtan. Innan semestern så var vi hos läkaren, kuratorn, psykologen. Nu var det dags för dietist, logoped, sjukgymnast och tandläkare. Nästa vecka blir det även arbetsterapeauten.

Jag var så himla nöjd i torsdags och jag skrev ju att jag skulle berätta tidigare men sen sprang helgen iväg...nu till saken.

Allt gick så himla bra! Hos dietisten och logopeden slevade Harry glatt i sig nya smaker och visade allt han kunde när det gällde ätande. Han satt nöjd i en matstol i en timma och klappade händer åt sig själv. Ok att han kan sitta länge i matstolen hemma men då äter han ju inte mest bara leker...här knaprade han i sig både gröt, Drikki, kex, majskrokar, fruktpuré....om det kunde vara så varje dag hade jag haft en liten knubbis här...Dock bestämde dietisten och logopeden att sätt in Zantac på Harry igen eftersom han fortfarande kräks varje dag. Det är för att de är måna om att han inte ska fräta sönder sin matstrupe och sina tänder. De bestämde även att vi ska ge honom Lactulos varje dag för att han inte ska vara trög i magen för det kan påverka aptiten och bara vara jobbigt med för den delen. De berättade även att Lactulos är helt ofarligt och inte beroendeframkallande som andra medel kan vara, tur är väl det!!

Sen gick vi till tandläkaren och Harry tyckte det var kul för tandläkaren hade en rolig krokodil samt att han fick åka upp och ner i stolen och gnaga på tandläkarens blåa gummihandskar...mycket spännande! Sedan fick Harry en tandborste med smarrig tandkräm som han satt och sög på. Vi fick även med oss en specialtandborste som borstar på tre sidor samtidigt. Väldigt bra eftersom Harry mest bara vill gnaga på borsten och inte är så förtjust i själva borstningen....

Vi ska nu även borsta tänderna på Harty efter varje nattmål...suck...bra för Harry men ännu mindre sömn för mig....det kanske inte tar jättelång tid att just borsta men att gå upp och hämta tandborsten och ljummet vatten som det tydligen skulle vara kommer vara tillräckligt bökigt för att man ska vakna till. MEN, allt för Harry och om vi gör detta så reducerar vi kariesrisken med 80%, lätt val!

Sist på dagen var vi hos sjukgymnasten och hon tyckte att det gick bra för Harry. Han är på gång med det mesta även om han inte är riktigt framme än. Vi ska tillbaka när han är arton månader för att hon vill se så att han säkert har börjat gå då. Vi ska få hem en träningsmatta som Hrry kan ha. den är mjuk och skön och han halkar inte på den som han gör på golvet. Där kan lära sig att gå, han vågar fortfarande inte ta mer än typ två steg i sidled när han står mot soffan eller bordet. Harry kan inte riktigt sätta sig upp från liggande än så det ska vi också träna mer på. Sjukgymnasten tyckte inte att det var konstigt med tanke på vad han gått igenom. Skönt var väl iaf att höra att han fortfarande är i fas med sina jämnåriga och inte sen alls! Det var ju jag orolig för...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar