torsdag 6 maj 2010

Fullt upp!




Nu är vi hemma och har fullt upp med att skapa oss en vardag! En vardag som fylls av mys i soffan, matning, blöjbyten, medicinering och kokning av sprutor. Det står ständigt en gryta på spisen med sprutor som ska kokas. Om nån går igenom våra sopor tror de väl att de kommer från en knarkarkvart....fullt av kasserade sprutor...



Dagarna går fort förbi. Vi har varit ute på promenader och vi har hälsat på lite folk och folk har kommit hit. Många som har längtat efter Harry (och oss med hoppas jag)som äntligen fått träffa honom.



Harry har legat bra i saturationen än så länge. De där blodtransfusionerna gör susen. Han har även börjat få järndroppar så jag hoppas att hans HB ska hålla i sig. det var 177 efter transfusionen och i tisdags hade det sjunkt till 154 men det är ändå bra. Nu hoppas vi att det inte sjunker mer för då kommer lillen bli trött igen.



Vi har varit på två återbesök. I fredags vägde och mätte och poxade Harry. Efter det så träffade vi dietisten som höjde hans matmängd. Det tyckte han inte om för han har kräkts och haft ont i magen sedan dess.



I tisdags var vi tillbaka i Göteborg igen för ett läkarbesök. Dr Håkan tittade på hjärtat och det såg fint ut. Harry har även gått upp fint i vikt och väger nu 4780g och mäter 57cm!






Efter läkarundersökningen gick vi till lab och tog lite blodprover, nytt stick i foten. Hans fötter är fulla av små prickar efter alla stick, de försvinner ng snart men just nu ser det inte så roligt ut. Vi pratade även med dietisten igen och kom överens om att minska maten igen för att få ordnig på magen. Doktorn skrev ut Lactulos för att hjälpa magen litegrand.

När alla läkarbesök var avklarade så träffade vi Elin och hennes föräldrar en stund på lekterapin. Elin är en liten tjej som gjort den sista operationen för att få ett enkammarhjärta. Roligt att se hur pigg Harry förhoppningsvis kommer att bli när han gjort alla sina operationer.

Harrys status är rätt bra nu ändå. Han orkar fortfarande inte äta själv utan tar lite på flaska och sondas med resten. Jag hoppas att han kommer orka äta själv efter nästa operation som kommer ske i slutet av sommaren, så till dess får vi nog dras med sonden. Han får en hel del mediciner ca tjugo sprutor om dagen ner i sonden. det är lite jobb med att hålla reda på vilken medicin som ska i vilken tid....men förhoppningsvis kommer medicinerna att minskas succesivt nu.

Något som är roligt är att han utvecklas fort nu. Han pratar mycket med oss och hänger med bra med blicken och han har upptäckt sina händer. Dock har han lite väl bra koll på händerna för sonden är ständigt i farozonen. Han är numera förpassad till att ha sockar på händerna för att förhindra att sonden dras ut...

6 kommentarer:

  1. Vilken raring... Fina bilder! Sockar på händerna, det kommer jag ihåg.

    SvaraRadera
  2. Va söt han, skönt att höra att allt går framåt!
    Fullt upp, precis som det ska va!
    Ha det bra och lycka till med allt allihop!
    Kram Erika

    SvaraRadera
  3. Han är helt underbart fin, kan inte sluta säga det :) hoppas att man får träffa honom innan han blir alltför stor :) kram på er

    SvaraRadera
  4. Vad glad jag blir av att läsa att ni är kvar hemma och har det bra! Harry är så söt. :) Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilken fin kille ni har och vad duktiga ni är!
    Sååå glad att det går bra för er och att ni får vara hemma och andas Vegbyluft.
    Kramar från Vegbybon

    SvaraRadera
  6. Guuuuuud så söööööööööt han är!!! Vad roligt att läsa att allt går bra. Saknar dig som 17 nu ju!!! Vågar inte ringa och störa, men jag tänker ofta på er.

    Kramar i överflöd!/Marty

    SvaraRadera